Un Mărțișor pentru un servici’ ușor

Un Mărțișor pentru un servici’ ușor

UN MĂRȚIȘOR PENTRU UN SERVICI’ UȘOR

În luna martie, membrii din sindicate au oferit doamnelor și domnișoarelor angajate „Un mărțișor pentru un servici’ ușor”, însoțit de o doză bună de informare. A fost prima etapă a campaniei Servici’ ușor, care și-a propus să aducă la cunoștință angajaților din Romania că au mai multe drepturi decât, probabil, își închipuie și că își pot îmbunătăți condițiile de la job dacă se solidarizează în sindicate.

Mulți dintre noi s-au obișnuit deja cu ideea că atunci când te angajezi la o firmă din România e de la sine înțeles că o să faci o gașcă de compromisuri: ore suplimentare, sarcini în afara fișei de post, ture de noapte apărute din senin, muncă de sărbători, lucru fără pauze civilizate, remunerație discreționară etc.

Campania Servici’ ușor încurajează spiritul liber (adică democratic) al tinerilor angajați din Romania, trezindu-le pofta de dialog social. Campania își propune să contribuie la formarea unor tineri maturi, care știu că puterea e la ei și că orice nedreptate resimțită poate fi soluționată pe calea implicării în activitatea sindicală și a dialogului social.

Existența unor sindicate organizate și active ușurează viața tuturor angajaților dintr-o întreprindere sau companie, fiind un avantaj de mare preț când e vorba de negocierea condițiilor de muncă și de garantarea respectării drepturilor la locul de muncă.

Site-ul campaniei (www.serviciusor.ro) oferă informații despre ce și cum trebuie făcut pentru a înființa un sindicat sau pentru a te înscrie într-un sindicat gata constituit, precum și despre cum poate un sindicat să acționeze în sprijinul angajaților.

Scrie pe Mailul Verde mailul-verde@serviciusor.ro dacă vrei să afli mai multe detalii legate de sindicate și de cum anume te pot ajuta ele.

Conceptul campaniei a fost realizat cu în colaborare cu Agentia Creionetica.