Meriți 1 job MAI uman

Meriți 1 job MAI uman

MERIȚI 1 JOB MAI UMAN

1 Mai este Ziua Internațională a Muncii, o zi în care se celebrează dreptul la muncă în condiții decente, adică un job civilizat, neîngreunat de abuzurile și nedreptățile pe care foarte mulți dintre noi le suportăm la locul de muncă. “Meriți 1 serviciu MAI uman” este a doua etapă a campaniei “Servici ușor”, care își propune să aducă la cunoștința angajaților din Romania că au mai multe drepturi decât își închipuie și că își pot îmbunătăți condițiile de la job dacă se solidarizează în sindicate.

Ziua Muncii e o zi în care sărbătorești reușitele generațiilor anterioare de a îmbunătăți condițiile de muncă.

Dar ce este de sărbătorit atunci când cei ca tine lucrează într-un sistem al muncii plin de hibe și abuzuri, în care șefii îți fac programul de lucru și contractul de muncă după bunul lor plac, iar vocea ta nu înseamnă nimic? Ore suplimentare neplătite, sarcini ce depășesc fișa postului, pauze prea puține și mult prea scurte, contracte abuzive etc. Nu pare a fi tocmai o situație ce merită sărbătorită, ci mai degrabă rectificată.

De aceea, de 1 Mai, lansăm Meriți 1 serviciu MAI uman!, a doua etapă a campaniei umbrelă „Servici’ ușor”.

Considerăm că problemele angajaților se discută prea puțin sau fără simpatie în presă, din diferite motive, unul fiind frica angajaților de a vorbi despre ele. Prin campania “Servici’ ușor”, ne propunem să-i informăm pe angajați despre drepturile pe care le au și ce pot face pentru a și le apăra. În acest sens, am lansat Mailul verde: mailul-verde@serviciusor.ro, un serviciu de consultanță pe probleme de muncă.

Vocea campaniei noastre, în această a doua etapă va fi actorul și cântărețul de hip-hop Cosmin Dominte aka JAZZ 8, care a compus și interpretat versurile ce stau la baza spotului video. Pe lângă activitatea de actor și cântăreț hip-hop, Jazz8 s-a remarcat în ultima vreme prin seria de clipuri #Gânduri, prin care, folosindu-se de abilitățile sale de slam poetry, invită românii la conștientizarea propriei lor situații, bazându-se pe sondaje sociale și întâmplări din zona politică.

Scrie pe Mailul Verde – mailul-verde@serviciusor.ro – dacă vrei să afli mai multe detalii legate de sindicate și de cum anume te pot ajuta ele.